Sinte-Katharina

HomeBlogAlgemeen › Sinte-Katharina

Sinte-Katharina

Al jaar en dag gaan op 25 november de Arendonkse kinderen Sinte Katharina zingen. Met hun lampionnetje gaan ze van deur tot deur en verzamelen zo hun zakken vol met snoepgoed door het traditionele liedje te zingen.

In het begin gebruikte meteen uitgeholde biet met daarin een kaarsje. De laatste jaren is dat enorm geëvolueerd naar moderne lampionnetjes, allemaal met een andere print. De één al wat mooier dan de andere. s'Avonds trekken de kinderen van 17u00 tot 20u00 door de straten en zingen ze het Sinte-Katharina liedje:

Sinte Katharina, file Filemina
Een kjeske vur ne cent
en al wie daer nie over kan
over een kjeske, over een kjeske
en al wie daar nie over kan
over een kjeske van ne cent
laat ons, laat ons
ne goeien avond onder ons

Ook Sportselect neemt deel aan Sinte-Katharina. We zijn zelf te oud om nog te gaan zingen, maar wij delen met veel plezier wat lekkers uit. Iedereen is welkom vanaf 17u00, om 20u00 gaan we de deuren sluiten.

Geschreven door: op

Reageer

Relevante onderwerpen: voetbalschoenen online kopen - de grootste keuze, jaarlijkse vakantie, volleybalschoenen online kopen - aangename prijzen, sportselect toerspel 2011, grand opening op 5 maart, silicone horloges van unlimited, sinte katrina in arendonk, het begin is gemaakt., -50% op de hele collectie, sportselect stopt ermee eind 2017

To top of page

Winkelmandje is leeg