RSS (Really Simple Syndication)

Home › RSS

Schrijf je in op onze RSS-feed en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en nieuwtjes! Klik op het icoontje van RSS hiernaast en kopieer de URL in je RSS reader.

Je vraagt je misschien af wat de bedoeling van RSS is. Het idee is dat een programma (een nieuwslezer) een klein tekstbestand (een feed) van deze website ophaalt, dat je laat weten wanneer deze site geupdate is. Het voordeel is dat je de nieuwtjes kan lezen zonder de website te bezoeken. De echte kracht is dat je op deze manier meerdere sites kan bijhouden.

Wat is RSS?

RSS is het Engelse letterwoord voor Really Simple Syndication of Rich Site Summary. Het is een toepassing van XML en wordt door websites gebruikt om links naar artikels beschikbaar te stellen aan geïnteresseerden.

Websites die RSS aanbieden, schrijven een stukje XML-code waarin de titel, korte beschrijving en link naar de verschillende artikels vervat zijn. Op gezette tijden verzamelt en bundelt een nieuwslezer de nieuwe artikels (de newsfeed) en verstuurt die naar de gebruiker.

Het grote voordeel is dat je als lezer op voorhand zelf kiest welke onderwerpen je interesseren zodat je de gewenste informatie toegestuurd krijgt.

Wat heb ik nodig om gebruik te kunnen maken van RSS?

Om gebruik te kunnen maken van RSS heb je een speciale nieuwslezer of 'verzamelaar' nodig die de inhoud van de door jou geselecteerde websites toont. Er zijn veel verschillende nieuwslezers beschikbaar, vaak gratis. Je kan ze je op een eenvoudige manier downloaden en installeren. Er bestaan ook verschillende webgebaseerde nieuwslezers op het internet.

Zodra je een nieuwslezer hebt gekozen en geïnstalleerd, moet je niet meer doen dan je (gratis) inschrijven op de gewenste rubriek. Op Google vind je een overzicht van al dan niet gratis nieuwslezers.

Wat zijn de voordelen van RSS?

RSS is een eenvoudige manier om steeds op de hoogte te zijn van de meest recente informatie over de door u gekozen onderwerpen. Je moet niet voortdurend de verschillende websites afschuimen om te zien of er nieuwe informatie online staat. Dankzij RSS word je automatisch verwittigd als er iets nieuws verschijnt.

To top of page

Winkelmandje is leeg

Sportkleding, sportschoenen en accessoires van o.a. Adidas, Reebok, Nike, Jako, Puma, Asics, Babolat, Wilson, Dunlop, Erima, Erke, K-Swiss, McDavid, Real, Speedo, Santini, Vermarc en SportsControl. Expert in tennis schoenen en kleding, voetbalschoenen en kleding, fitness schoenen en kleding, running kleding en schoenen en volleybal schoenen. Bestel nu!